6 Giftige Ingredienten In Cosmetica Die Je Moet Vermijden

Published Mar 22, 21
1 min read

Vitamines In Huidverzorging - Blog - Puur!

Cosmetica En VerzorgingsproductenFabels En Feiten Over Huidverzorging
ICEA is de belangrijkste verklarende instantie van natuurlijke cosmetica in Italië. De Italiaanse vereniging van biologische landbouw (AIAB) en het Certificeringsinstituut voor Milieu en Ethiek (ICEA), hebben samen met een groep van fabrikanten leidende beginselen voor natuurlijke en biologische cosmetica ontwikkeld. Cosmetica, die aan de strenge eisen van deze certificeringsinstantie voldoet, ontvangt de status van biologisch - Zelf natuurlijke verzorgingsproducten maken zonder gifstoffen. Soil Association is een label voor biologische landbouw uit het Verenigd Koninkrijk. Het geeft aan dat de productie op een milieuvriendelijke wijze gebeurt. Het label kan worden teruggevonden op voedingsproducten, textiel en cosmetica. Het label is verankerd in de Europese wetgeving en wordt beheerd door Soil association, een organisatie die zich inzet voor gezonde en duurzame voeding en landbouw. De COSMOS-standard is een samenwerkingsverband tussen de grote certificatieorganen voor organische en natuurlijke cosmetica. De standaard is gesticht door de keurmerken BDIH (uit Duitsland), Cosmebio (uit Frankrijk), ECOCERT (uit Frankrijk), ICEA (uit Italië), en de Soil Association (uit Groot Brittannië). COSMOS-standard heeft op haar website de standaard gepubliceerd (Ingredienten die je moet vermijden in cosmetica). Natural Cosmetics Standard (NCS) is een keurmerk voor natuurlijke cosmetische producten.

Biologische Cosmetica In Opmars En Dat Is Niet Zonder Gevaar

Internationaal keurmerk voor natuurlijke en organische cosmetische producten. Gemakkelijk te begrijpen voor de consument en eenvoudige implementatie voor cosmetische bedrijven. Ecocontrol heeft een keurmerk wat garant staat voor het biologische deel in het product. Dit keurmerk wordt in combinatie met ICADA, NCS of Natrue gevoerd. Sommige keurmerken bepalen niet zozeer de standaarden voor natuurlijke cosmetische producten, maar leggen de focus op productie op een milieuvriendelijke wijze. Het Nordic Swan label is het milieukeurmerk van Scandinavië. De Scandinavische landen werken gezamenlijk aan de certificatieschema’s. Het EU Ecolabelis het officiële Europese milieukeurmerk dat wordt erkend door alle landen van de EU. In Nederland beheert stichting Milieukeur het Europese Ecolabel. Geplaatst op december 11 2019 door Monique van der Vloed Over de jaren leer je met een extreem gevoelige huid veel. En besef je, hoeveel meuk er in verzorgingsproducten schuil gaan. Mijn huid is een graadmeter geworden om al die chemische stofjes er haarfijn uit te pikken door te reageren.

Waarom Natuurlijke Cosmetica?

Mijn huid reageert direct met roodheid, irritatie, uitslag, zwelling, jeuk, en in het ergste geval open barsten van de huid. Ik moet erg voorzichtig zijn, met wat ik op mijn huid smeer. De conventionele producten kan ik sowieso links laten liggen omdat dit geheid problemen geeft. Gelukkig zijn er natuurlijke / biologische alternatieven. En geeft het de nodige verzorging zonder dat ik daar verdere last van krijg. Toch blijft het ook betreft de natuurlijke alternatieven een kwestie van opletten en soms een miskoop doen omdat ik ook niet tegen een bepaalde natuurlijke stof lijk te kunnen. Zo kan ik slecht tegen wolvet / lanoline, iets wat vrij vaak wordt toegepast in natuurlijke verzorgingsproducten. Over de jaren heb ik in mijn hoofd inmiddels een lange lijst ontwikkeld, met stoffen waar ik zeer slecht op ga. Dit gaat vrijwel altijd om synthetische / chemische stoffen - Natuurlijke cosmetica gezonder voor de huid?. Sommige stoffen geven een heftige reactie, anderen iets minder, maar in regel kan ik veel stoffen het beste mijden. Soms tref ik een stof aan, waar mijn huid zo heftig op reageert, dat het kan openbarsten.

Huidverzorging Voor De Gevoelige Huid

Verzorgingsproducten Zonder Schadelijke StoffenMijd Deze Schadelijke Stoffen In Verzorgingsproducten
Phenoxy ethanol is een olie-achtige, kleurloze vloeistof. Als grootste functie werkt het bacterie-dodend ( een bactericide vloeistof ) en het wordt dan ook veelvuldig gebruikt als conserveermiddel in cosmetica en verzorgingsproducten (Fabels en feiten over huidverzorging). De stof heeft vele voordelen. Zo is phenoxy ethanol zeer stabiel, waardoor het kan worden toegepast in heel veel producten.
100% Natuurlijke Huidverzorging En HuidverbeteringAlles Over Peptiden In Huidverzorging
a tegen in zonnebrandmiddelen, crèmes, en in parfums, om de geur te fixeren. Omdat het verschillende texturen goed kan combineren wordt het tevens veel toegepast als “ meng-paneel” in vele producten die uit meerdere ingrediënten bestaat, die met elkaar moet worden opgelost. De oplossing is giftig. Maar is door de EU in cosmetische producten ( Europese Cosmeticaverordening ) toegestaan tot een maximale concentratie van 1 %. 5 giftige verzorgingsproducten die je dagelijks gebruikt. Het doodt bacteriën als geen andere stof dit kan. Gebruikt de fabrikant netjes minder dan, of precies 1% in zijn product, dan zijn de concentraties laag. Maar wel aanwezig. En ondanks dat de EU de stof tot 1% veilig verklaart, zijn er veel bijwerkingen. Deze zijn: Phenoxy ethanol staat in de top 10 lijst van meest voorkomende stof bij allergie en allergische reacties.

Handig! Een Lijst Met Schadelijke Ingredienten In Cosmetica

Ook is er een verband gesteld met dermatitis ( een goedaardige huidontsteking ) Veilig verklaard wil in dit geval niets zeggen over de bijwerkingen. Het grootste probleem is dat het in heel erg veel cosmetica en verzorgingsproducten voorkomt, zelfs in “ natuurlijk gewaande” producten. Ook blijft het linksom of rechtsom een giftige, chemische stof. Ik reageer direct op deze stof met acute roodheid, zwelling en in sommige gevallen open barsten van de huid. Het blijft voor mij een groot raadsel, waarom deze stof gewoon is toegestaan, en in zeer massaal voorkomt in tal van producten die we dagelijks gebruiken. Dimethicone is een olie gebaseerd op siliconen (Natuurlijke of synthetische huidverzorging?). Het komt niet alleen in cosmetica / verzorgingsproducten voor, maar ook in voeding ( E900 ) Het heeft een vochtinbrengende werking op de huid, en het hydrateert en beschermt de huid en haren tegen uitdrogen. Er is geen wettelijk maximum vastgesteld door de EU, zij laten dit aan de fabrikant over om dat te bepalen.

Parfum Giftige Stoffen In Cosmetica

Betreft voeding is er wel een veilige dagelijkse inname vastgesteld: 1,5 mg per kg/ lichaamsgewicht. Er zijn verschillende soorten, maar dimethicon is een zware vloeibare siliconensoort die niet vervliegt. Dit zorgt er o. a voor dat het de huid kan afsluiten ( als een soort gaasje op de huid ) waardoor er puisten kunnen ontstaan.
Huidverzorging Zonder Troep Is Echt Belangrijker Dan Je DenktFeiten En Fabels Over Huidverzorging
Dimethicon werkt zelfs zo verstikkend op het haar dat het een uitstekend middel is tegen hoofdluis. Het legt een ondoordringbare laag op het haar waardoor luizen en neten verstikken. Net als minerale oliën zijn siliconen slecht voor het milieu. Ze zijn gemaakt van aardolie en zeer slecht afbreekbaar. Het komt o. In haarverzorgingsproducten zorgen siliconen ervoor dat het natuurlijke volume van je haar verdwijnt en dat stoffen die ons haar juist wel goed kunnen verzorgen , niet goed in het haar kan doordringen. Daarnaast kan het de natuurlijke talgproductie op de hoofdhuid verstoren waardoor de hoofdhuid zowel trekkerig als vettig kan worden / kan aanvoelen.

Parfum Giftige Stoffen In Cosmetica

Naast jeuk en schilfers op de hoofdhuid, kan het haaruitval geven en irritaties op de huid en de ogen. De stof kan ook allergische reacties geven. ( bron : bijwerkingscentrum LAREB ) PEG staat voor “ polyethyleen glycol. PEG is de afkorting, wat wordt gevolgd door een nummer , bijvoorbeeld PEG-40, PEG-8 enzovoort. Het gaat om een gesynthetiseerd ingrediënt (Cosmeticaproducten zitten vol met chemische stoffen!). In cosmetica en verzorgingsproducten wordt het veelvuldig toegepast als emulgator. Het wordt in reinigende verzorgingsproducten toegepast omdat het als geen enkele andere stof vet , water en verontreiniging aan elkaar vindt waardoor alles met behulp van water moeiteloos kan worden weg gespoeld. In basis wordt de synthetische stof door een olie ( meestal een natuurlijke) gedragen. Het zou kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering, onze vocht huishouding aan kunnen tasten, en het veroorzaakt huid irritatie. Dit is deels terecht. Als PEG’S op een pure manier wordt geproduceerd, is het relatief veilig bestempeld door de EU. Helaas gebeurt dit niet altijd, waardoor de hierboven genoemde klachten terecht zijn.

More from Alles over je baby

Navigation

Home

Latest Posts

Sinterklaas Snoepgoed

Published Jun 29, 21
0 min read

Chocolade Kerst

Published Jun 19, 21
0 min read